Sportlink

de Nederlandse Basketball Bond en de vereniging maken gebruik van de applicatie Sportlink voor het de ledenadministratie, teamindelingen en wedstrijdzaken. Omdat er geregeld vragen zijn of de werking ervan, hebben we een korte uitleg hiervan gemaakt op deze pagina. Wil je als bestuurder of functionaris Sportlink gebruiken, kik dan hier of vraag de beheerder.

Als gebruiker werken we met name via de basketbal App. Deze App kan je downloaden via de AppStoren en PlayStore. Informatie hierover vind je op deze website: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/. Als je de App hebt gedownload, wordt er gevraagd je aan te melden. Je kan hiervoor kiezen tussen inloggen en registreren.

REGISTREREN ALS BONDSLID
Als je voor de eerste keer aan de slag gaat met de app van Sportlink is het nodig dat je jezelf registreert. Om jezelf te kunnen koppelen aan jouw gegevens (relatiecode) moet je het e-mailadres gebruiken dat in Sportlink Club bij je persoonsgegevens staat. Dit is het emailadres wat je op je aanmeldingsformulier hebt opgegeven

Indien je als toeschouwer gebruik wilt maken van de app is dit niet noodzakelijk.

Na registratie ontvang je op het opgegeven e-mailadres een e-mail met daarin een activatielink. De keuze van het wachtwoord is vrij. De activatielink is permanent geldig, tot het moment dat de activatielink is gebruikt. Daarna is de link niet meer geldig en zal aan de gebruiker worden getoond dat de link reeds is gebruikt.

Als je op de activatielink in de e-mail klikt dan kom je op de pagina waar bevestigd wordt dat het account is geactiveerd.

Om nogmaals de activatielink te ontvangen kan je jezelf opnieuw registeren met hetzelfde e-mailadres. De beheerder van Sportlink Club heeft ook de mogelijkheid om via gebruikersbeheer de activatielink beschikbaar te stellen.

WACHTWOORD VERGETEN
Het kan gebeuren dat je het wachtwoord niet meer weet. In het inlogscherm heb je de mogelijkheid om je wachtwoord te resetten.

REGISTEREN ALS TOESCHOUWER
Wil je als ouder, opa of oma bijvoorbeeld het programma van je (klein)kinderen volgen, zodat je weet wanneer ze moeten spelen? Registreer jezelf dan met je e-mailadres en een wachtwoord. Dit e-mailadres hoeft niet bekend te zijn bij een vereniging of bond.

Je ontvangt vervolgens een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Zodra je jouw registratie geactiveerd hebt kan je inloggen in de app.

GEBRUIK ALS OUDER en beheren instellingen
Eerst een korte uitleg waarom kinderen jonger dan 16 jaar de persoonlijke gegevens niet gewoon zelf meer mogen wijzigen. Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de app. Ouders/ verzorgers kunnen deze gegevens wel wijzigen.

VIDEO
Als voorbeeld laten we het zien in de voetbal.nl app. Maar in onze eigen app werkt het op dezelfde wijze. Klik hier om de video te bekijken op youtube.


Op het aanmeldingsformulier is op de achterzijde de mogelijkheid om het emailadres op te geven wat als emailadres geldt van de ouder. Het registreren van de app met dit mailadres verzorgt ervoor dat, bij leden jonger dan 16 jaar, er voor de ouder een mogelijkheid is om de inztellingen te wijzigen van het kind.

De drie meest voorkomende gevallen zijn:

1. MIJN KIND HEEFT GEEN EIGEN TELEFOON. HOE KAN IK DE GEGEVENS WIJZIGEN?
Wij raden je het volgende aan te doen:

Neem contact op met de vereniging en geef jouw e-mailadres door. De vereniging zal dit mailadres toevoegen als primair e-mailadres en bij ouder/ verzorger 1.
Download de app en maak een account aan door je e-mailadres te registreren.
Log vervolgens in en ga naar menu Instellingen -> Mijn kinderen.
Je kan nu alles van je kind zien en beheren maar ook gewoon (mocht je zelf nog spelen) je eigen informatie beheren.

2. MIJN KIND HEEFT EEN EIGEN TELEFOON, MAAR IK WIL DE GEGEVENS BEHEREN. HOE DOE IK DAT?
Wij raden je het volgende aan te doen:

Neem contact op met de vereniging en geef jouw e-mailadres door. De vereniging zal dit mailadres toevoegen bij E-mail ouder/ verzorger 1. Het e-mailadres van je kind is het primaire adres.
Download de app en maak een account aan door je e-mailadres te registreren.
Als ouder log je nu in als toeschouwer en volg je jouw kind via favorieten.
Ga naar menu Instellingen --> Mijn Kinderen.
Je kind kan nu zelf alle informatie zien, maar jij kan zijn/ haar gegevens beheren.

3. MIJN KIND IS 16 EN BEHEERT (VOORTAAN) ZELF ZIJN GEGEVENS. MOET IK HIERVOOR IETS INSTELLEN?
Als ouder hoef je niets te doen.

Het e-mailadres van je kind is bekend bij de club en daarmee kan hij/ zij inloggen in de app.
Als ouder kan je als toeschouwer gebruik maken van de app en je kind volgen via favorieten.
Je kind kan nu alles zien en zelf zijn/ haar gegevens beheren.